Nytårshilsen Stevns Friluftsscene

 

Ultimo januar 2015 har der været god tid til at vurdere Stevns Friluftsscenes sæson 2014. Sommerens musical "Rottefængeren" blev ikke den publikumssucces, som vi havde ønsket. Bestyrelsen har evalueret forestillingen og kan ikke umiddelbart pege på en årsag. Forestillingen blev præsenteret flot, kulisser, kostumer og præstationerne på scenen var i top. Musikken, der er så væsentlig i musical-genren, var ikke den mest tilgængelige og medførte vel også, at det ikke lykkedes at finde musikere, der ville spille med i et band, hvilket klart var et tilbageskridt i forhold til de to foregående år.

Endelig må vi konstatere, at de største publikumssuccesser for Friluftsscenen er forestillinger, som publikum kan nikke genkendende til. Musik og sange, der er kendte, harmoniske og velklingende, er altid et varemærke, der sælger. Som aktiv medvirkende i "Rottefængeren" står tilbage at mindes de flotte præstationer på scenen, som beskriver den altid aktuelle konflikt mellem mennesker, hvor nogen for ussel mammon søger at løbe fra indgåede aftaler, men som i denne historie må betale den ultimative pris det er at miste byens børn og ungdom, en slutning og morale med stor vægt.

 

For 2015 er Sebastians "Nattergalen" i støbeskeen. Læseprøverne er i fuld gang, og i modsætning til 2014 er det lykkedes at finde et sammenspillet band, der har lyst til at medvirke. Instruktør er Allan Thønning, der er gammel kending af Friluftsscenen. Allan drives af stor kærlighed til teater og musik, en entusiasme, der umiddelbart smitter af på hans omgivelser.

Når vi ser en forestilling løbe over scenen, koncentrerer vi os om figurerne, men glemmes skal ikke de mange, der medvirker omkring forestillingen. Systue, kulissehold, køkkenhold, lys og lyd. Især er der stor tak til alle de, som medvirker med en frivillig og ulønnet indsats. I samfundet kører for tiden en debat, hvor netop den frivillige indsats er i fokus. Der er grund til, gennem eget eksempel, at opdrage kommende generationer til at deltage i det frivillige foreningsliv. Mange er de, som på denne måde har bidraget til Stevns Friluftsscenens liv, hvor vi sammen dyrker vores passion for teater og musik.

 

Et gammelt ordsprog siger, bedre sent end aldrig.

Derfor: Godt nytår til alle, som gennem vores hjemmeside følger med i Stevns Friluftsscenens liv.

 

Pbv.

Hans Dalgaard.