Nytårshilsen 2022:

Så er et nyt år i gang og med det en ny sæson i Stevns Friluftsscene. Det bliver spændende at se, hvad den nye teatersæson byder på, og hvad Friluftsscenen har i vente. For med et nyt år kommer nye projekter, nye opgaver, nye udfordringer og nye problemstillinger samt nye visioner, drømme og ambitioner. Flere projekter er allerede i støbeskeen, og lad det være sagt med det samme; 2023 bliver ikke som tidligere år i Friluftsscenen. Med nye tider er der behov for nytænkning, hvilket I kan læse meget mere om længere nede i mailen.

 

Så lad os først glædes over at 2022 blev et fantastisk teaterår i Friluftsscenen, hvor vi endelig kunne præsentere både en stor, udendørs sommermusical og en større, indendørs juleforestilling. Tredje gang blev lykkens gang, og i slutningen af juni 2022 var vi klar med premieren på den længe ventede klassiker ”Frk. Nitouche”. Tre forsøg skulle der til, før Denise og Celestin kunne drage på eventyr sammen, væk fra klosterets trygge mure, og afsted til Dagmarteateret med alle dets farverige karakterer. Turen gik ikke stille for sig, og på ganske kort tid fik de virkelig oplevet verden uden for klosteret. Et sandt eventyr med medgang og modgang, som i sagens natur endte godt, ja, måske lidt ligesom produktionen og opførelsen af ”Frk. Nitouche”?

For jeg har endnu til gode at opleve en produktion, som kører fuldstændig gnidningsfrit og problemløst uden et eneste bump på vejen. Og skulle det en dag ske, vil jeg undre mig såre og tænke; Hvad har vi glemt? Hvad har vi overset? For der vil altid dukke noget op, som selv den dygtigste planlægger ikke har kunnet tage højde for. Men med en garvet, talentfuld instruktør i front og et topengageret hold nåede enderne sammen, og Denise fik sin Champlatreux, og alle levede lykkeligt til deres dages ende.

Derudover var det en meget stor glæde igen at spille udendørs på Gymnastikefterskolens Amfiscene. Dét kan bare noget at agere, synge og danse under åben himmel, og teatermagien er bare noget helt særligt i det fri. Må der blive endnu flere af disse magiske musicaloplevelser i den skønne sommerefterrmiddag/-aften/-nat.

 

Som skrevet lykkedes det også at producere og opføre en juleforestilling, denne gang på en ny lokation. Vi havde indgået en god, fordelagtig aftale med Lille Heddinge Forsamlingshus, der tog imod os med kyshånd, og hvis faciliteter vi nød godt af. Samarbejdet gik over al forventning, og forhåbentligt er det ikke sidste gang, vi spiller dér :-)

Juleforestillingen havde form af en nyskrevet julekabaret med titlen ”I Julelampens Coronaskær”. For efter nogle år med Corona, restriktioner, mundbind mm. syntes vi, det var på tide at vende tingene (lidt) på hovedet og tage dem under kærlig og humoristisk behandling. Selvfølgelig iblandet masser af julehygge, nisser, eftertanke, sjov og ballade.

 

Ligesom med ”Frk. Nitouche” tog publikum rigtig godt imod ”I Julelampens Coronaskær”, og begge forestillinger fik mange roser med på vejen. Men hvor ville vi brændende have ønsket, at langt flere publikummer havde lagt vejen forbi… For når rigtig mange mennesker har lavet et kæmpe stykke arbejde med et væld af arbejdstimer, så er det bare såå meget sjovere at vise det færdige resultat for så mange publikummer som overhovedet muligt. Ligesom det er nødvendigt med et vist antal publikummer, for at forestillingerne overhovedet kan hænge sammen økonomisk.

 

Så nu til 2023:

Som noget nyt præsenterer Stevns Friluftsscene i maj 2023 en forårskoncert med titlen ”In concert: Fra scene og film”. Koncerten rummer nogle af de bedste sange fra film- og musicalverdenen, f.eks. fra titler som A star is born, Atlantis, Blues Brothers, Bohemian Rhapsody, Chess, Disney en masse, Mamma Mia, Moulin Rouge, Skatteøen, The Phantom of the Opera og mange, mange flere. Skønne, kendte sange, der fremføres af et hold veloplagte og velsyngende solister og korsangere.

Forårskoncerten opføres to gange i maj 2023 på et endnu ikke fastsat, indendørs spillested. Mere info omkring spilledage, -tidspunkter, billetsalg mm. følger…

Vil du vide mere om koncerten og/eller kunne du tænke dig at synge med, kan du skrive til Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den.. Er du nyt medlem, vil vi meget gerne høre dig synge først til en lille sangprøve. Hør nærmere ved at skrive til ovennævnte mail.

 

I oktober 2023 står Friluftsscenen klar med et eller flere skuespil til opførelse indendørs. Tanken er enten at opføre et længere skuespil i to akter hen over en eftermiddag/aften eller at opføre to kortere skuespil / to enaktere samme dag, det ene før pausen, det andet efter pausen. Skuespillet/skuespillene vil være kendte og/eller af kendte forfattere, så ikke noget med eksperimenterende teaterstykker ol.

Idéen er stadig på tegnebrættet, hvorfor vi meget gerne modtager forslag til titler. Derudover skal man være mere end velkommen til at melde sig på banen som skuespiller, da skuespillet/skuespillene i høj grad vælges ud fra, hvilke skuespillere, der er med. Så hvis du synes, det lyder spændende og godt kunne tænke dig at spille med, kan du skrive til Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den.. Vi hører også meget gerne fra dig, hvis du kunne tænke dig at instruere et eller flere af skuespillene.

 

Hvis alt går vel, præsenterer Stevns Friluftsscene i december 2023 en juleforestilling. Men hvad, hvordan og med hvem må pt. stå hen i det uvisse, da der vist lige er to andre projekter, som skal afvikles først ;-)

 

 

Som den årvågne læser har spottet, bliver der altså ingen stor, udendørs sommermusical med Stevns Friluftsscene i 2023. Det er vi selvfølgelig ærgerlige over, men vi må bare se i øjnene at det for nuværende desværre ikke kan lade sig gøre. For med tiden, især efter Corona, er det blevet sværere og sværere at skaffe frivillige medvirkende, både på og bag scenen, ligesom det er blevet sværere at skaffe kompetente instruktører, der ikke trækker bunden ud af budgettet. Samtidig vælger færre publikummer at tage i teateret, også til de helt store, professionelle scener, ligesom konkurrencen på markedet er øget. Så ja, det er desværre en umulig opgave i 2023. Vi håber selvfølgelig, at 2023 bliver et særår, og vi vil i hvert fald arbejde ihærdigt henimod at kunne præsentere en udendørs sommermusical i 2024.

 

Derfor krydser vi fingre for, at vores førstkommende projekt ”In concert: Fra scene og film” bliver en kæmpe succes for såvel publikum som de medvirkende. Lad 2023 blive et fantastisk år for Stevns Friluftsscene og for alle andre. For verden og for menneskene i den. Lad os gå 2023 i møde med et lyst, positivt, åbent, legesygt sind, der er parat til nye oplevelser i en foranderlig og fantastisk verden.

 

Rigtig godt nytår.

Sophie Jørgensen Andersen
Formand

Sommerforestillingen 2021

Sommerforestillingen 2021

Det er med stor ærgrelse og beklagelse, at vi må meddele, at det alligevel ikke er muligt at spille den elskede klassiker "Frk. Nitouche" til sommer 2021.

Det skyldes flere faktorer, bl.a. at et større antal skuespillere desværre ikke mere har mulighed for at deltage efter udskydelsen af forestillingen,

og at udsigten til et tilstrækkeligt langt prøveforløb er for usikker.

Vi er selvfølgelig kede af dette, da vi og alle andre havde glædet os/sig til det fortsatte arbejde med forestillingen og til endelig at præsentere det færdige resultat

for et veloplagt og meget tålmodigt publikum.

Vi håber at kunne genoptage arbejdet med "Frk. Nitouche" på et andet tidspunkt, men pga. hele Corona-situationen kan vi selvsagt ikke sige noget om hvornår.

 

Men frygt ikke, for sommerforestilling skal der til, og vi vil bare have lov til atter at byde publikum velkommen til en fantastisk teateroplevelse i det fri :-)

Pt. arbejdes der på højtryk med sammensætningen af en musicalkavalkade, der præsenterer elskede, kendte, fantastiske sange fra både tidligere spillede

sommerforestillinger samt fra musicals fra nær og fjern. Et potpourri af det ene musicalhit efter det andet krydret med højaktuelle indslag, sjov og ballade.

Alt sammen kædet sammen af nogle herlige, velkendte karakterer fra teaterets farverige og farvestrålende verden. Så I kan godt begynde at glæde jer :-)

 

Forestillingen spiller på samme tidspunkt, som "Frk. Nitouche" var planlagt, dvs. medio/ultimo juni 2021, men med et færre antal forestillinger. Og selvfølgelig med forbehold

for ændringer da Corona er temmelig uforudsigelig.

 

Vi glæder os til at se jer :-)

Frk. Nitouche sommer 2021

Vi måtte som bekendt aflyse årets sommerforestilling 2020 "Frk. Nitouche"   pga. Corona-situationen,  men frygt ej, for vi vender stærkt tilbage i sommeren 2021 med

samme.

For "Frk. Nitouche" er en fantastisk, elsket, afholdt forestilling, og det ville være synd og skam at smide det store arbejde, som der allerede er gjort i og med forestillingen,

på gulvet. Besætningen på og bag scenen vil derfor være nogenlunde den samme, så vi kan få lov til at gennemføre projektet og følge det helt til dørs. Instruktør er således

fortsat Sophie Jørgensen, mens Nikolaj Skaaning igen sidder ved klaveret og hjælper med sang og musik.

"Frk. Nitouche"   får premiere torsdag d. 17. juni 2021 og spiller herefter:

Lørdag d. 19. juni 2021

Søndag d. 20. juni 2021

Mandag d. 21. juni 2021

Torsdag d. 24. juni 2021 og

Lørdag d. 26. juni 2021

Vi glæder os til at se jer.

 

Se billeder fra prøven tirsdag d. 10. marts 2020 hér.

Læs artiklen om audition på www.stevns.nu  fra d. 23. november 2019 hér.

Læs artiklen om audition på www.sn.dk  fra d. 10. november 2019 hér.

Læs artiklen om audition på www.stevnsbladet.dk  fra d. 8. november 2019 hér.

Læs pressemeddelelsen om audition hér.

Jule- og nytårshilsen 2020

Kære medlemmer og alle andre med interesse for Stevns Friluftsscene

 

Som instruktør er man vant til at have god kontrol og føling med en forestillings rolleliste. Man kender de givne roller, man kender de medvirkende, og man har en god fornemmelse af, hvor forestillingen bærer hen, når først rollelisten er sat. Man ved, hvad lige præcis den enkelte skuespiller kan byde ind med, og hvorfor han eller hun er det allerbedste bud på en bestemt rolle. Samtidig har man en god idé om de udfordringer og opgaver, som venter, og selvom man altid er bevidst om, at der kan ske ændringer, har man altid en klokkeklar tro på, at ingen hindring eller udfordring er for stor eller uoverkommelig.
Men, men, men, 2020 bød på en ny spiller, og vel og mærke en temmelig uvelkommen en af slagsen. En af dem dér, som man ikke kan undgå, og som næppe kan betegnes som en medspiller, snarere som en meget, meget stor modspiller. Mine damer og herrer, navnet er ”Corona”. Vi kender den alle. Den dér spiller, som ingen gider at have på rollelisten, og som ingen gider at spille sammen med. For den er uforudsigelig, utilregnelig, omskiftelig, snu, uhørt snedig, yderst smitsom og ikke til at slippe af med. Den byder sig konstant til på trods af forskellige tiltag for at mindske dens tilstedeværelse og indflydelse, og lige som man tror, det er lykkedes, slår den til med nye våben og fornyet styrke. Og så kører møllen igen med nye tiltag og restriktioner for at begrænse dens indvirkning på rollelisten og forestillingen!

Det er ingen hemmelighed, at ”Corona” har haft en kæmpe betydning for Friluftsscenen i 2020, ligesom det har for resten af Danmark og hele verden. Det er utroligt, at så lille fysisk en ting, som et virus nu engang er, har haft så kolonorm betydning. ”Corona” har på alle tænkelige måder sat en helt ny dagsorden for vores måde at leve på og være sammen på, samt ændret standarderne for kulturlivet, foreningslivet og fritidslivet og dermed for Friluftsscenen.
Det har bestemt ikke været nemt at navigere i, og til tider har interessen for og glæden ved at lave og spille teater været ved at drukne i div. restriktioner, lovgrundlag, paragraffer, anbefalinger og påbud. De grå hår er ikke just blevet færre, de sorte rande under øjnene mirakuløst blevet mindre, eller panderynkerne blevet mindre dybe. Det har godt nok været udfordrende og ind imellem uhyre meget op ad bakke, grænsende til det umenneskelige.

At vi overhovedet lykkedes med at producere og spille en juleforestilling, er mig stadig lettere uforståeligt, da vi undervejs mødte på enhver tænkelig forhindring, oftest, hvis ikke altid, affødt af ”Corona”. Der har været tidspunkter på vejen, hvor det har set mere end sort ud, og hvor det nemmeste havde været at give op. Kaste håndklædet i ringen og sige tak for kampen. Men denne mulighed har hele tiden ligget meget fjernt, da det ikke havde været til at bære også at aflyse juleforestillingen. Så med stålsathed, kreativitet, arbejdsomhed, viljestyrke, indædt kampånd, talent, entusiasme, gejst og glød lykkedes det. ”Corona” blev for en kort stund overmandet og dens størrelse på rollelisten minimeret. Så kom ikke og sig, at der ikke er forskel på rollernes størrelse!

 

Så hvad venter der på rollelisten i 2021? ”Corona” slipper vi desværre ikke af med foreløbig, men vi kan med vaccinens komme se frem til, at dens rolle forhåbentlig bliver mindre og efterhånden får reduceret betydning. For det er vist ingen hemmelighed, at også Friluftsscenen ser frem til en mere normal hverdag, hvor spillereglerne er kendte, forudsigelige og minder om dem før tiden med ”Corona”. For ”Corona” er stadig uvelkommen, en ubuden og farlig gæst, men om vi vil det eller ej, er vi fortsat nødt til at tåle dens tilstedeværelse på rollelisten. Ligesom vi er nødt til at tåle de vilkår, som ”Corona” uvægerligt bringer med sig i resten af livet.
Men selvfølgelig kan vi. For der er lys forude, og hér i juledagene er det som om, at det lige lyser dét klarere, stærkere og smukkere. Sammen med lysene på juletræet. Og stjernen på toppen af juletræet. Så lad julefreden sænke sig, håbet tændes, og alle drømme og gode tanker for 2021 stråle om kap med stjernerne på himlen.

 

Rigtig glædelig jul og ønsket om et fantastisk, lykkebringende nytår.

 

Sophie Jørgensen
Formand

Aflysning og udskydelse af Frk. Nitouche sommer 2020

Det er med stor sorg, ærgrelse og beklagelse, at vi må aflyse sommerforestillingen 2020 "Frk. Nitouche", men vi har desværre ikke noget valg efter de seneste

udmeldinger fra regeringen d. 6. april 2020.

 

Vi er virkelig kede af dette, men kan med glæde fortælle, at forestillingen i stedet opføres i sommeren 2021. For "Frk. Nitouche" er en fantastisk forestilling, og det ville

være synd og skam at smide det store arbejde, som der allerede er gjort i og med forestillingen, på gulvet. Besætningen på og bag scenen vil derfor være nogenlunde den

samme, så vi kan få lov til at gennemføre projektet og følge det helt til dørs.

Så ja, sommerforestillingen 2021  bliver "Frk. Nitouche".