Bestyrelsens beretning v. formanden d. 25. februar 2020:

Så er endnu et år gået, og dermed er det endnu en gang tid til ordinær generalforsamling og den obligatoriske ”bestyrelsens beretning”. Det gik pludselig op for mig, at det faktisk er min 4. beretning, så man skulle tro, det var blevet lettere, men jeg synes stadig, det er svært at få ”slået hul på bylden”. For skal det være den klassiske beretning med opremsning i kronologisk rækkefølge, en mere filosofisk én af slagsen eller noget helt tredje? Brian og jeg jokede på et tidspunkt med, at det kunne være sjovt at lave den som Dronningens nytårstale, men igen i år er tiden løbet fra os, og det bliver heller ikke denne gang, I får lov til at opleve mig som hendes Majestæt, Dronningen. Men det skal nok komme på et tidspunkt, bare vent… ? Husk på, at stor kunst nogle gange udspringer af de mærkeligste ideer opstået på de mest skæve tidspunkter! Ikke sandt, Brian?

 

En af de ting, som jeg synes har været meget kendetegnede for 2019, er fokus på frivillighed og fællesskab. Ikke kun inden for Friluftsscenen, men også mere generelt i samfundet. Der er helt sikkert kommet et større fokus på frivillighed, og hvad det kan give af positive og kompetencegivende ting at være frivillig, ligesom det er blevet mere cool at sige: ”Jeg er frivillig”. Det er også min klare fornemmelse, at virksomheder og arbejdsgivere lægger større og større vægt på frivillighed og de kompetencer, som man har opnået ved netop det frivillige arbejde, i deres rekruttering af nye medarbejdere. Men klart, når flere kandidater har samme uddannelse, så må andre faktorer spille ind, heriblandt frivilligt arbejde.

På et tidspunkt i tandlægefaget var der en klar tendens til, at alle de nyuddannede tandlægekandidater havde arbejdet frivilligt, enten hos Bisserne (klinik for hjemløse i København) og/eller som udsendt via TUG (Tandsundhed uden Grænser) og/eller som frivillig medhjælper på en tandklinik, og dét at have arbejdet frivilligt med sit fag under sin studietid vægtede pludselig ikke så højt, da alle havde gjort dét. I stedet kom der fokus på frivilligt, ikke-fagrelevant arbejde, som f.eks. fra en teaterforening, idrætsforening ol. Det blev pludselig et, endnu større, hit at have erfaring som frivillig fra en spejderklub ol., og jeg har selv siddet i ansættelsesudvalg og lagt vægt på præcis dette.

 

Men hvad giver det så at være frivillig, og hvorfor er det så vigtigt for os mennesker at bidrage til og være en del af et fællesskab? Og hvorfor er mange danskere klar til at bruge en stor del af deres fritid på frivilligt arbejde? Netop disse spørgsmål har Stevns Frivillighedscenter stillet 10 frivillige fra lokalområdet, heriblandt undertegnede, og udstillingen med disse kan lige nu ses i Super Brugsen, Hårlev. Svarene er mange, men kredser omkring dét at give noget til andre, dét at gøre noget for andre, og dét at gøre en forskel, som årsagen til at ville være frivillig. For når man kan se, at ens frivillige arbejde giver mening og glæde for andre, så gør dét det også for en selv ?

Samtidig ved alle tilstedeværende, hvor givtigt det er at være frivillig i SFS, og hvor udviklende det er, ikke kun på det personlige plan, men også på det faglige og/eller sociale plan. Man lærer virkelig meget, ikke kun om sig selv, men også om ”alt muligt andet”, ved at være med i en frivillig teaterforening, og denne viden, læring og erfaring kan helt sikkert bruges i andre sammenhænge, f.eks. til jobsøgning ? Rygsækken bliver godt fyldt op med kundskab om stort og småt, og det er at skyde sig selv i foden at undervurdere vigtigheden og betydningen af dette.

Når det så er sagt, skal der heller ikke herske tvivl om, at jo mere man giver, jo mere får man igen. Det kræver altså en indsats at få noget igen på livs-, menings- og glædeskontoen. En prioritering og fremelskelse af det frivillige arbejde i evig balance med arbejde, familie, venner, øvrige fritids- og sportsaktiviteter mm. Denne balancegang er bestemt ikke nem, og døgnet har altså ikke mere end 24 timer… Så ja, det koster også at være frivillig. Men udbyttet ved at være frivillig må alt andet lige være større end prisen, for ellers var der næppe nogle frivillige, og SFS ville f.eks. slet ikke eksistere. Og vi kunne lige så godt pakke vores ting sammen og tage hjem.

Jeg tror også, at en af grundene til, at vi alle har lyst til at være frivillige i SFS er, at vi samles om en fælles interesse, og at vi hér møder andre med samme skæve tankegang og lige så skøre ideer og påfald som én selv. Der er pludselig nogle at ”gakke ud med”, og med højt til loftet er der plads til alle. Samtidig arbejder alle mod et fælles mål, ofte i form af en færdig, seværdig, publikumsvenlig forestilling, så der forventes noget af hver især. Ingen kan gemme sig, og alle er nødt til at bidrage til det færdige resultat og dermed til fællesskabet. Dét synes jeg er ret unikt, og dét, som adskiller os fra mange andre frivillige foreninger. Vi forventer noget af hver enkelt, og man kan ikke bare komme og sidde og gemme sig i hjørnet. I hvert fald ikke i ret lang tid ad gangen! Man skal nok blive spottet ?

 

Så det var lige lidt om frivillighed og den mere filosofiske del af årets beretning. Så nu til året, der gik: Generelt synes jeg, at 2019 har kørt forholdsvis problemfrit og uden de kolonorme bump på vejen. Mange ting har passet sig selv og kørt efter bogen, og der har ikke været kæmpe kriser undervejs.

En af de store udfordringer ved sommerstykket 2019 var rekruttering af skuespillere, da kravene til sang var højere end normalt pga. musicalens form, i hvert fald for nogle roller, og fordi al musikken var forhåndsindspillet i bestemte tonearter. Derudover kom der slet ikke det antal skuespillere til audition, som vi havde håbet på, og så er det altså overordentligt svært at besætte en rolleliste, når det krævede antal skuespillere ikke engang dukker op til en audition.

Dét at musicalen var gennemkomponeret, gav nye udfordringer og fordrede andre/nye måder at arbejde med teater og skuespil på. Til denne opgave havde vi derfor hyret en ekstern instruktør, og godt og sikkert guidet af Henrik og hans altid ukuelige optimisme og positivet samt Nikolajs kyndige sang- og musiktalenter kom vi sikkert i mål med et flot resultat. Desværre kunne vi godt have ønsket os flere publikummer, og vi må bare erkende, at Shakespeare ikke er et trækplaster på Stevns. Når det så er sagt, så tror jeg, det har været rigtig sundt og lærerigt for de medvirkende at prøve en helt anden musicalform end tidligere og opleve, at dét kunne vi rent faktisk godt løfte, og det endda med et flot, seværdigt resultat. Så for foreningen, dens udvikling og selvbevidsthed har det været et smart træk, men vi er også udmærket klar over, at vi ikke skal den vej igen lige foreløbig.

Julestykket 2019 blev ligeledes en god oplevelse for alle medvirkende, og hér oplevede vi igen vigtigheden af frivillighed. Atter havde et medlem lyst til at tage teten og stå i front for produktionen som instruktør. Dét hjælper virkelig på budgettet, og igen i år kom julestykket ud med et flot overskud. Et overskud, som bl.a. har bevirket, at Friluftsscenen får overskud på årsbasis. Publikum havde bestemt også en hyggelig aften eller eftermiddag med masser af julehygge, julestemning, nisser, god mad og julesang.

2019 blev også året, hvor det lykkedes at fejre Friluftsscenens 30-års fødselsdag med prompt, pragt, sang, musik, god mad, hygge og festligt selskab på Harmonien i september. Det var en virkelig hyggelig eftermiddag og aften, og det var en fornøjelse at se og opleve alle de feststemte medlemmer og støtter. Så en oplevelse, vi helt sikkert skal gentage på et andet tidspunkt, ved en anden festlig lejlighed ?

 

Og nu til noget helt andet, som er relevant ifm. årets sommerstykke og øgning af antal publikummer: En af de ting, som jeg virkelig synes, vi er lykkedes med de sidste par år, er en øget synlighed af Friluftsscenen og vores aktiviteter, ikke kun i lokalområdet, men også i fjernere egne. F.eks. har jeg kollegaer hos Showagent, som rent faktisk har hørt om SFS, og som kender nogle, som har været med tidligere (bl.a. Lasse i ”Klokkeren fra Notre Dame” 2018). Derudover har vi virkelig fået hul igennem til Radio Køge, der har udvist stor interesse for vores auditions de sidste par gange (undertegnede har bl.a. været gæst i fredagens faste morgenprogram, i en hél time), ligesom både Stevnsbladet og Dagbladet velvilligt bringer pressemeddelelser og artikler samt kommer forbi til presseforestillingen i juni. Og på FB har vi rundet 400 likes ? Så en øget synlighed har vi altså opnået.

Udfordringen er nu at få publikum til at komme, når nu de har hørt om os og ved, hvem vi er, og hvad vi laver. Vi må gøre vores produktioner endnu mere interessante og seværdige og vores pressemateriale endnu mere spændende og appetitvækkende, så publikum ikke kun får lyst til at besøge os, men rent faktisk også gør dét. Fra alt andet i livet ved vi jo, at der kan være langt fra tanke til handling… Derfor er det også vigtigt med en smidig billetbestilling og -betaling, så det hurtigt kan klares med et par klik, en telefonopringning eller en mail. Det er meget forskelligt, hvor populær online billetbestilling og -betaling er, og vi kan se, at det svinger fra produktion til produktion og fra publikum til publikum. Der er dog ingen tvivl om, at det er vejen frem i takt med stadig flere digitale løsninger og platforme.

I bestyrelsen har vi også talt om, at vi i år vil forsøge os med plakater på meget synlige og tilgængelige steder, som f.eks. lygtepæle, frem for på mindre synlige steder som disken i den lokale tøjforretning. Vi skal til at undersøge regler for ophængning, så vi kan se, om det giver noget at hænge et meget synligt sted, ligesom valgplakaterne gør.

Vi er dog ret overbeviste om, at vi får en del hjælp alene af årets titel, da ”Frk. Nitouche” bare er en klassiker, og noget, som folk har lyst til at se. Publikum kender titlen, sangene og historien, og så er det alt andet lige nemmere at lokke dem til Stevns Friluftsscene. Vi oplevede med både sommer- og juletitlen i 2019, at forhåndsinteressen for billetter var begrænset, og at publikum ikke med det samme udbrød ”den må jeg for alt i verden se, for den er såå skøn”. Og vi ved fra tidligere, at titlen betyder rigtig meget for billetsalget og det endelige antal publikummer. Derfor kan jeg også med glæde fortælle, at der allerede i november 2019 var en publikummer, og vel og mærke en ny publikummer, der spurgte til billetsalget til ”Frk. Nitouche”. Så nu håber jeg bare, at vi kan leve op til forventningerne, for det skal da ikke være nogen hemmelighed, at jeg nok er endnu mere spændt end skuespillerne til den kommende premiere ? Og jeg glæder mig helt vildt til at sidde med kæmpe sommerfugle i maven, på publikumsrækkerne, d. 20. juni 2020 og nyde frugten af alles store indsats. Uhhhhhh, det bliver spændende ?

 

Nå, Nenna, vi kommer ikke uden om det, og som det forudlæsende medlem nok har læst, genopstiller du ikke til bestyrelsen i år. Så vanen tro skal du selvfølgelig have et par pæne ord med på vejen. Jeg vil starte med at sige, at jeg er rigtig ked af, at du ikke fortsætter i bestyrelsen, men samtidig har jeg fuld forståelse for dit valg, og ”at Friluftsscenen ikke skal have lov til at fylde såå meget i dit liv”. Jeg tror, det var nogenlunde sådan, du selv formulerede det. For du har haft en kæmpe post i form af kassererposten siden efteråret 2017 sideløbende med posten som kostumeansvarlig. Så helt forståeligt du er ved at være lidt forpustet ? Du har rent faktisk været med i bestyrelsen á to omgange, sidst siden 2014, hvor du i første omgang blev valgt ind som suppleant og siden hen som ordinært bestyrelsesmedlem. Begge gange har du klaret dine opgaver til ug og slange, og man har altid kunnet stole på, at opgaverne blev løst tilfredsstillende og til tiden. Derudover arbejder du meget systematisk og ordentligt, og der har været styr på det hele, også ned til mindste detalje. Og jeg har altid kunnet spørge om samt drøfte alt mellem himmel og jord og har altid fået et sagligt og velbegrundet svar, selvom du nogle gange have vendt øjne af mig og tænkt: ”hun er jo rablende sindssyg”, og ”hvad fanden tænker hun dog på???” Men jeg har virkelig været glad for vores samarbejde og har været imponeret over, hvor glad du altid lød, når du tog telefonen, når jeg ringede, også på mærkelige og skæve tidspunkter. Men jeg har også prøvet at begrænse mig ?

Jeg er derfor også glad for, at du stadig fortsætter som kostumeansvarlig, da jeg ved, at kostumerne så er i sikre hænder, og at skuespillerne ikke bliver klædt alt for mærkeligt på, selvom de nogle gange har en lidt anden mening om dette… ? Og jeg er virkelig glad for, at kostumerne tegner såå godt til ”Frk. Nitouche”. Jeg var ovre at smugkigge i går, og Officerernes hatte er blevet mega flotte. Wow ? Så jeg synes egentlig ikke, der er så meget mere at sige andet end: tak for din kæmpe indsats gennem årerne, og må den fortsætte mange år fremover, dog i noget mindre omfang end hidtil. Rigtig mange tak og værsgo’.

 

 

Sophie Jørgensen, formand, februar 2020

Stevns Friluftsscene

Ordinær generalforsamling den 25. februar 2020 kl. 20.30

Sted:   Gymnastikefterskolen Stevns, Tidl. Boestofte-/Ellehøjskoles aula, Boestoftevej 55, 4673 Rødvig Stevns

 

Referat

    Referent: Lars F. Nielsen

           

Formanden bød velkommen. Fint fremmøde. Og gik straks til punkt 1.

 

 1. Valg af stemmetællere

           Lisbeth og Bente blev valgt.

 

 1. Valg af dirigent

          Niels-Henrik blev valgt.

          Niels-Henrik takkede for valget. Konstaterede generalforsamlingen for korrekt varslet. Og dermed lovlig. Godt fremmøde.

 

 1. Bestyrelsens beretning

           Formanden aflagde bestyrelsens beretning. En fyldestgørende beretning, der både berørte det helt nære i foreningen, samt fokus på det at være

           frivillig, og en del af fællesskabet.

          Bestyrelsens beretning vedlagt i protokollen. (bilag 1)

          Endelig en stor tak til Nenna, som træder ud af bestyrelsen.

          Beretningen gav ikke anledning til spørgsmål.

 

 1. Foreningens regnskab 2019 til godkendelse

           Nenna fremlagde regnskabet. Der er et års overskud på 6.463 kr. Regnskabet er vedlagt i protokollen. (bilag 2)

           Regnskabet blev godkendt.

 

   Fastsættelse af kontingent for 2021:

   Bestyrelsen foreslår uændret kontingent:

   Aktive over 25 år: 350 kr.

   Aktive under 25 år: 200 kr.

   Støttemedlemmer: 100 kr.

Bestyrelsens forslag blev vedtaget. 

 

 1. Behandling af indkomne forslag

           Forslag der ønskes behandlet skal være formanden i hænde  senest 8 dage før generalforsamlingen.

           Ingen.

 

 1. Valg af bestyrelse

           På valg er:

 • Bente Schou - modtager genvalg
 • Camilla Bruun Nielsen – modtager genvalg
 • Lars Fridberg Nielsen – modtager genvalg
 • Nenna Larsen – modtager ikke genvalg

Der var genvalg til Bente, Camilla og Lars. Jeppe Graversen kom ind som nyvalgt.

Der var ingen andre kandidater.

 

 1. Valg af 2 suppleanter til bestyrelsen

           På valg er:

   Miriam Wåhlstrand – modtager ikke genvalg

   Mia Skjold – modtager genvalg

Mia blev genvalgt.

Nyvalgt suppleant blev uden modkandidater Steen Traberg-Borup

 

 • Valg af 1 bilagskontrollant

          På valg er:

   Christian Bille Larsen – modtager ikke genvalg

Nenna valgt enstemmigt.

 

 1. Valg af suppleant for bilagskontrollanter

           På valg er:

   Ib Hansen – modtager genvalg

Genvalg til Ib.

 

 1. Eventuelt

Jeppe efterlyste bedre lys ved indgangen til skolen. Det er allerede taget op med pedellerne på efterskolen.

Marie Louise takker for god information igennem emails.

Niels-Henrik takkede for god ro og orden, og der blev udråbt et trefoldigt hurra for Stevns Friluftsscene.

Generalforsamling

Stevns Friluftsscene afholder ordinær generalforsamling tirsdag d. 25. februar 2020 kl. 20:30 på den gamle Boestofteskole, Boestoftevej 55, 4673 Rødvig Stevns.

Indgang i ”den gamle lærerindgang”, det er indkørslen til højre for skolen.

Dagsorden ifølge vedtægter. Se www.stevnsfriluftsscene.dk  eller klik her.

Forslag, der ønskes behandlet, skal skriftligt være formanden Sophie Jørgensen i hænde senest 8 dage før generalforsamlingen.

Der afholdes prøver på sommerens forestilling ”Frk. Nitouche” samme dag fra kl. 19:00 til 20:30, hvor medlemmer kan få en smagsprøve på stykket.

 

Bestyrelsen

Stevns  Friluftsscene

Ordinær  generalforsamling  den  25.  februar  2020  kl.  20.30 

Sted:   Gymnastikefterskolen  Stevns,  Tidl.  Boestofte-/Ellehøjskoles  aula,  Boestoftevej  55,  4673  Rødvig  Stevns 

 

Dagsorden 

1. Valg  af  stemmetællere 

2. Valg  af  dirigent 

3. Bestyrelsens  beretning 

4. Foreningens  regnskab  2019  til  godkendelse

      Fastsættelse  af  kontingent  for  2021:

      Bestyrelsen  foreslår  uændret  kontingent:

      Aktive  over  25  år:  350 kr. 

      Aktive  under  25  år:  200 kr. 

      Støttemedlemmer:  100 kr. 

5. Behandling  af  indkomne  forslag

            Forslag  der  ønskes  behandlet  skal  være  formanden  i  hænde  senest  8  dage  før  generalforsamlingen. 

6. Valg  af  bestyrelse 

      På  valg  er:

            *   Bente  Schou  -  modtager  genvalg 

            *   Camilla  Bruun  Nielsen  –  modtager  genvalg 

            *   Lars  Fridberg  Nielsen  –  modtager  genvalg 

            *   Nenna  Larsen  –  modtager  ikke  genvalg 

7. Valg  af  2  suppleanter  til  bestyrelsen

      På  valg  er: 

            * Miriam  Wåhlstrand  –  modtager  ikke  genvalg 

            * Mia  Skjold  –  modtager  genvalg 

8. Valg  af  1  bilagskontrollant

      På  valg  er: 

            * Christian  Bille  Larsen  –  modtager  ikke  genvalg 

9. Valg  af  suppleant  for  bilagskontrollanter

      På  valg  er: 

            * Ib  Hansen  –  modtager  genvalg

10. Eventuelt 

Bestyrelsens beretning v. formand Sophie Jørgensen d. 26/2/19:

At sætte sig ned og skrive bestyrelsens beretning for det foregående år er slet ikke så nemt, som det måske lader til. Hvad skal man lægge vægt på? Hvor fyldig og grundig skal beretningen være? Hvad er hovedfokus, og kan man overhovedet tillade sig at nævne de ting og forhold, som ikke gik helt efter planen, og som måske gav anledning til diskussioner og uenigheder med efterfølgende tænksomhed og ”stof til eftertanke”?

 

Personligt synes jeg egentlig, at nytårshilsenen ved undertegnede indrammede år 2018 ganske godt, hvorfor der ikke er nogen grund til at stå og gentage det allerede nævnte. Sommerstykket 2018 Klokkeren fra Notre Dame var utvivlsomt en stor mundfuld og krævede en kæmpe indsats fra alle. Både skuespillerne, instruktørerne og holdet bag scenen blev udfordret, og i bestyrelsen blev det især tydeligt, hvor vigtigt det er med en tydelig rollefordeling, både internt i bestyrelsen og i produktionsgruppen, men også mellem bestyrelsen og instruktørteamet. At kende sin rolle og vide præcis, hvad denne indebærer, og ikke mindst stå fast ved den, når meningerne peger i hver sin retning.

Der skal ikke herske tvivl om, at det er sundt med ”nye” øjne udefra, som kan stille kritiske spørgsmål til, hvordan tingene fungerer, men det er altså vigtigt, at det foregår med en vis respekt og ærbødighed. For når tingene har fungeret godt for Friluftsscenen i flere år, er der vel ingen grund til at lave om på dem, eller hvad? Dermed ikke sagt at man skal være bange for forandring og stædigt holde fast i ”vores måde at gøre tingene på”. Dét handler mere om at værne om de forhold og værdier, som fungerer, og videreudvikle og forbedre disse ved behov, og så sætte ind med nye tiltag og forbedringer, hvor tingene fungerer mindre godt, eller hvor det giver mening at lave dem om. I sidste ende er det Stevns Friluftsscene, som er producent på de forskellige forestillinger, og som har det overordnede økonomiske og juridiske ansvar.

Budgetmæssigt var Klokkeren fra Notre Dame også en kæmpe mundfuld, og enderne nåede kun sammen takket være økonomisk støtte fra Østsjællands Andelsvaskeris Fond, Lions Stevns, Vemmetofte Kloster og Stevns Kommune samt opbakning fra lokalsamfundet. Stevns Kommune støttede bl.a. med div. tilskud samt en underskudsgaranti, hvilket bevirkede, at budgettet gik i 0, hurra ?

 

Det er dejligt og et kæmpe privilegium at have til huse i en kommune, som støtter kulturlivet, og som er interesseret i at se dette blomstre. Også i år har Stevns Kommune valgt at støtte sommerforestillingen med en underskudsgaranti, på trods af at man jævnligt læser om kommunale besparelser i ”Stevnsbladet”. Vi er evigt taknemlige for dette og vil kvittere ved at indstille Stevns Kommune til kulturprisen ”Con Amore”, der hylder kommunernes vigtige opbakning og støtte til amatørkulturen.

Derudover vil vi rette en tak til Gymnastikefterskolen Stevns for husly og rådighed over nogle fantastiske øvelokaler og spillested. Vi, Lars og undertegnede, havde møde med Carlo forleden dag, og hvis jeg ikke tager fejl, virker det som om, at han er blevet mildere på sine ”gamle” dage! Kontrakten løber frem til 2022, og med et skævt smil forsikrede han os om, at vi selvfølgelig skulle blive boende ?

 

Efter nogle velafviklede sommerforestillinger og en velfortjent sommerferie var det blevet tid til at kaste sig over årets juleforestilling. Valget var faldet på juleklassikeren Nøddebo Præstegård, og nye instruktører i skikkelse af Lars og Camilla havde meldt sig på banen. De havde begge tidligere medvirket i forestillingen som skuespillere og mente nu, at tiden var inde til, at de skulle indtage instruktørrollen for 1. gang. Det gik smertefrit med et hyggeligt og sjovt øveforløb, og for undertegnede var det dejligt med en tiltrængt pause fra juleforestillingerne. Nøddebo Præstegård spillede for to, næsten udsolgte sale, samt for Boestofte Pensionistforening, med positive tilkendegivelser og glæde hos publikum og de medvirkende.

Planlægningen af juleforestillingen 2019 er i gang, og vi lover atter masser af julehygge på Harmonien i Rødvig.

 

Som I kan se på dagsordenen, er der to bestyrelsesmedlemmer, som ikke genopstiller, og vi skal endnu engang sige farvel og tak til nogle af ”de gamle”. I de sidste par år har vi oplevet et generationsskifte i bestyrelsen, og pt. er vi en ”ung” bestyrelse. Ikke kun ud fra alder, men også erfaringsmæssigt. Tidligere har der siddet flere bestyrelsesmedlemmer, som havde erfaring fra andre bestyrelser, en erfaring, som vi havde stor glæde af at trække på. Nu sidder der til gengæld en håndfuld ”unge” mennesker med masser af gå på mod og med en lyst til at ville Friluftsscenen det rigtig godt. For det forpligter at sidde i en frivillig bestyrelse. Man sidder dér på medlemmernes vegne og for at tjene deres interesser og ønsker, hvilket betyder, at man nogle gange må skubbe egne behov og ønsker i baggrunden. Samtidig skal man have lyst, og ikke mindst tid, til at sætte sig ind i sagerne, så man ved, hvad man har med at gøre. Det siger sig selv, at ingen bestyrelsesmedlemmer har alle kompetencerne fra starten, og det er der heller ingen, der forventer, men man skal være indstillet på at få dem hen ad vejen, så bestyrelsen er rustet til at løse de mangeartede opgaver og træffe de mest rigtige beslutninger i enhver given situation. Med en bestyrelsespost er der således rig mulighed for personlig og faglig udvikling, og vi håber, at nogle af jer har lyst til at indtræde på de nu snart ledige poster.

 

Så nu må det være på sin plads at give de afgående bestyrelsesmedlemmer et par ord med på vejen.

Først dig, Bodil:

Bodil, du kom med i Friluftsscenen i sæsonen 2000/2001 (The Sound of Music), og du har siddet i bestyrelsen i mere end 8 år. Gennem årerne har vi nydt godt af dit altid rolige væsen, der altid holdt hovedet koldt, lige meget hvor håbløst det så ud. Du har bestemt dine meninger om tingene, men ser overhovedet ingen grund til at ytre dem, bare fordi man kan. Du er ærlig og oprigtig og siger tingene, som de er, men på en pæn og sober måde. Du besidder en utrolig tålmodighed, selv når du har skullet printe og kopiere et stort antal plakater og programmer, og printeren pludselig drillede. Jeg ved ikke, præcis hvor mange timer du har tilbragt i selskab med den famøse, og til tider temmelig udskældte, printer, men det er mange, rigtig, rigtig mange… Derudover har du sørget for, at de medvirkende og publikum altid var rigeligt mætte i mad og drikke. Du har slået dine folder både på og bag scenen, i de senere år som sufflør til stor tilfredshed for alle. Jeg glemmer aldrig din ”Sufflørens klagesang” i julestykket 2016 (Julen der blev væk), der affødte stående ovationer, kæmpe klapsalver og talrige juhu-råb. Nøj, det var sjovt, og du gjorde det såå godt ? Med de ord synes jeg, vi skal give Bodil en kæmpe hånd og sige rigtig mange gange tak for hendes store indsats.

Lena, så er det din tur, er du ikke glad? ?:

Og bare rolig, jeg har hverken fundet på noget sjovt og/eller pinligt, så du kan slappe helt af ? Hævnen kan jo blive sød på et andet tidspunkt… Lena, du satte første gang dine ben på Friluftsscenen i 2004/2005 som en af de tre Stenstøtter i Klokkeren fra Notre Dame. Sidenhen indtrådte du i bestyrelsen i 2006 eller 2007, ligesom du senere blev ansvarlig for sminken. Du har altid haft en finger med i spillet, både på og bag scenen, da du også har talenter inden for malerkunsten og kostumesyningen. Du er stor fan af sprøjtemaling, og ikke én bar plet bliver overset af dit skarpe blik. Dét gør kommaer, punktummer og stavefejl heller ikke, og jeg har altid trygt kunne sende pressemateriale til korrektur afsted til dig. Derudover bevarer du som regel begge ben på jorden, og du har altid haft en realistisk, reel, troværdig og fornuftig holdning til tingene med samtidig øje for mersalg og øgede indtægter. En holdning, som fremover vil blive savnet i bestyrelsen. Du er bestemt heller ikke bleg for en udfordring, hvad enten det være sig på eller bag scenen, og du går til opgaverne med højt humør, masser af gå på mod og en lummer undertone. Ja, tro ikke, at der kun kommer pæne ord ud af Lenas mund, hun er lige så slem som os andre ? Du påstår også, at du ikke kan synge, men Lena, det passer altså ikke, og jeg synes, du var en fantastisk ”Snedronning” i julestykket 2017 (Mord på Nordpolsekspressen) med sin helt egne fantastiske skurkesang, selvom du var lidt betænkelig undervejs. Altså, hvor tit får man lov til at spille ond? What’s not to like? Så med dette in mente synes jeg, vi skal give Lena en kæmpe hånd med tak for hendes store indsats.

 

Og nu til noget helt andet. I bestyrelsen har vi som bekendt mulighed for at udpege æresmedlemmer af Friluftsscenen, og sidste år udpegede vi hele to. Dog var det ene æresmedlem, Anna Hansen, ikke tilstede sidste år, men det er hun i år, så nu skal det være med klapsalver og alt hvad dertil hører ? Så kære Anna, du tildeles hermed et æresmedlemsskab af Stevns Friluftsscene for lang og tro tjeneste med et utal af roller og funktioner, bl.a. som formand, instruktør, sanginstruktør, skuespiller mm. Du har været med helt fra start, ja, faktisk inden Friluftsscenen blev stiftet som forening, og du har altid turde gå forrest og sætte retningen. Du har stået i spidsen for en lang række produktioner, og personligt vil jeg gerne takke dig for at oplære mig som formand og med dine egne ord ”fungere som en jordemoder”. Dét har utvivlsomt været en kæmpe hjælp og sikrede en smidig, ansvarsfuld overlevering af formandsposten. Så kære Anna, tusind tak for din store indsats gennem flere årtier. Lad os give Anna en kæmpe hånd.